Kingdom stories #5 – Zendingsreis Roemenië

Zendingsreis-Roemenie - Lighthouse West Friesland

Zendingsreis Roemenië

Is het niet: je brood delen met de hongerige, onderdak bieden aan armen zonder huis, iemand kleden die naakt rondloopt, je bekommeren om je medemensen? Dan breekt het licht door als de dageraad, je zult voorspoedig herstellen. Je gerechtigheid gaat voor je uit, de majesteit van de Heer vormt je achterhoede.

Jesaja 58:7-8 (NBV)

 

Begin maart ben ik samen met Royal Mission op zendingsreis geweest naar Roemenië. We hebben daar mogen helpen bij twee verschillende projecten: Missie Gura en Phoneo.

Zelf ben ik naar Missie Gura geweest waar we als groep het zendingsechtpaar Paul en Daphne voor twee weken mochten ondersteunen. We hebben veel spullen gebracht en hebben ze geholpen met het opruimen van hun huis. Elke woensdag hebben we een kindermiddag gehouden en het was een echt kinderfeest! We hebben gezongen, geknutseld, muziek gemaakt, lekkers gegeten en het evangelie gedeeld!     
In de eerste week heeft een deel van onze groep een keuken geplaatst bij een arm zigeunergezin. Zij moesten altijd water halen uit een put in de tuin en nu kregen ze voor het eerst stromend water in huis. Wat waren ze daar dankbaar voor!

Ik vond het heel bijzonder om de vluchtelingen uit Oekraïne te kunnen helpen. Paul en Daphne  hadden een speciaal vertrek ingericht waar de vluchtelingen konden overnachten. In de tijd dat wij er waren, zijn er diverse gezinnen opgevangen. We hebben als groep ook kennisgemaakt met een van deze gezinnen, een moeder met twee kinderen. Na de gezamenlijke lunch mochten we ‘The blessing’ zingen voor deze Oekraïense vrouw en we hebben voor haar gebeden. Het was heel bijzonder, omdat het zo’n emotioneel moment was. Als reactie op ons lied begon zij een Oekraïens zegenlied te zingen. Dat moment was zo intens, want je voelde haar dankbaarheid, wanhoop, stress en liefde in haar woorden doorklinken. Onze groep werd diep geraakt…

Daarnaast hebben we ook nog twee middagen georganiseerd waarbij Oekraïense kinderen en tieners konden knutselen en muziek konden maken.

In de tweede week heeft een student uit mijn klas een prachtige muurschildering gemaakt over Jesaja 58, de missie van Missie Gura. De foto bij de blog is het eindresultaat! Daarnaast heeft een groot deel van de groep zich ingezet voor een arme vrouw door een huis voor haar te bouwen. Ze was verstoten door haar gezin en leefde in een armoedig huisje met slechte isolatie.  De groep heeft het huisje bijna afgekregen en nu gaan er nog een paar mensen terug in de meivakantie om het helemaal af te maken!

 

Kortom, het was een gezegende tijd! We mochten het Koninkrijk van God brengen door praktisch bezig te zijn, door met kinderen te spelen, door gesprekken te voeren met volwassenen en soms was een glimlach al voldoende.

Als ik deze reis samen zou moeten vatten in één woord, zou ik zeggen… indrukwekkend!! Het was ontzettend bijzonder om te zien hoe de Roemenen leven en om kennis te maken met hun cultuur en hun taal.

 

Deze reis hebben we niet kunnen maken zonder de hulp van anderen. Ik wil iedereen dus ontzettend bedanken voor het geven van spullen, voor financiële ondersteuning, voor jullie gebed en voor alle bemoedigingen! Samen mochten we de liefde van Jezus laten zien!

Zendingsreis-Roemenie - Lighthouse West Friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *